Individuele psychotherapie wordt in de meeste gevallen volledig door de zorgverzekeraars vergoed, indien uw verzekeraar een contract heeft met de praktijk, wordt de rekeninig direct naar uw zorgverzekeraar gestuurd.

Uw zorgverzekeraar zal wel de behandeling met uw wettelijke eigen risico (en eventuele afgesloten vrijwillig risico) verrekenen. U wordt geadviseerd om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar indien u hier nog vragen over heef en of duidelijkheid wilt.

Psychotherapie wordt niet meer per zitting afgerekend maar uw verzekeraar of uzelf krijgt een rekening na het afsluiten van de behandeling en/of na 1 jaar behandeling.

Let op!! voor 2020: Cliënten die verzekerd zijn bij CZ (Ohra en Deltalloyd) worden geadviseerd om dit te melden bij aanmelding. Voor deze verzekeraars geldt een beperkt budget.

De praktijk heeft met de volgende zorgverzekeraars een contract afgesloten in 2020

Zilveren Kruis / Achmea; Achmea Zorgverzekeringen nv, FBTO Zorgverzekeringen nv, Interpolis Zorgverzekeringen nv, OZF, Zilveren Kruis, Caresco / Nedasco, IAK, Aevitae, Turien & co.

Menzis groep; Menzis, Anderzorg en Azivo

Multizorg; ONVZ, VVAA, PNOzorg, De Amersfoortse, Salland, Eno zorgverzekering (Hollandzorg en Energiek), ASR, Ditzo zorgverzekering

DSW

VGZ; Univé, VGZ, IZA, UMC, IZZ, VGZ Cares.

Zorg en Zekerheid

De Friesland zorgverzekering

Uw zorgverzekeraar zal in de meeste gevallen uw behandelingen grotendeels vergoeden. Toch is het belangrijk dat u op de hoogte bent wat psychotherapie kost. De kosten worden niet meer per zitting maar na afronding van de behandeling of na 1 jaar behandeling afgerekend.

Het aantal minuten voor de totale behandeling wordt aan de zorgverzekeraars in rekening gebracht. Het aantal minuten komt tot stand door optelling van de tijd dat u aanwezig bent voor de behandeling en telefonisch contact maar ook indirecte tijd die aan u is besteedt zoals overleg met de huisarts /verwijzer, verslaglegging, het maken van een intakeverslag, overleg derden etc.

Het totaal aantal minuten wordt door de zorgverzekeraars aan een bepaald bedrag gekoppeld:

bijvoorbeeld voor depressie:
Tot 250 minuten (diagnostiek / Intake): 5007,00 euro
250-799 minuten: 972,41 euro
800-1799 minuten: 1979,39 euro
1800-2999 minuten: 4026,94 euro
3000-5999 minuten: 6219,94 euro

Als uw behandeling niet onder vergoeding van een zorgverzekering valt bijvoorbeeld omdat er geen diagnose is die onder vergoede zorg valt, dient u de behandeling zelf te betalen.

De tarieven zijn excl. btw van 21%

Intake individueel 90 minuten: 120 euro

Behandeling individueel per sessie van 50 minuten: 95 euro

Partner relatie intake 90 minuten: 150 euro

Behandeling partner relatie per sessie van 60 minuten 120 euro

Partner relatietherapie wordt niet meer vergoed en dient u zelf te betalen. De kosten voor een intake met een duur van 1,5 uur zijn 150 euro (exclusief btw, 21%) en voor een zitting van 60 minuten 120 euro (exclusief btw, 21%).

No show

De praktijk hanteert een no show beleid. Dit houdt in dat indien u de afspraak later dan 24 uur afzegt of niet verschijnt op de afspraak u de sessie zelf moet betalen, ongeacht de reden van afwezigheid. De kosten hiervoor zijn 50 euro (excl btw) en voor partner relatietherapie 100 euro (excl btw).